Tuc-tuc helyett retro zene

Lehet, hogy az első igazi velencei retro party ötvenen, hatvanon túli résztvevőinek egy része életében
most járt először diszkóban.

Dj Smash valami újat akart. Becsábítani egy jó kis buliba és jó zenével szórakoztatni a nyugdíj közeli korosztályt is. Hetek óta készült a közismert lemezlovas arra, hogy mindazokat – ahogy ő mondta – akik nem a ma oly divatos „tuc-tuc” zenén nőttek fel, hanem ismerték még a dallamon, ritmuson, értelmes szövegen alapuló, énekelhető, igazi muzsikát, meghívja egy olyan retro partira, ahol minden a húsz, harminc, vagy éppen negyven évvel ezelőttről szól.

A Velencei Vízi Vár hatalmas rendezvénysátorának bejáratánál egy kisebb sátorban korabeli telefonokkal, kenyértárolóval, szódásszifonokkal, társasjátékokkal és sok-sok más elfeledett holmival berendezett Retro Kuckó fogadta a buliba érkezőket, hogy aztán a nagysátorban egy hatalmas, csillogó villogó, sok kivetítős videodiszkó ejtse ámulatba a nagyérdemű közönséget.

Mindez persze szót sem érne, ha egy diszkó lett volna az augusztus 22-i a sok közül, de nem az volt. Itt nagymamák jelentek meg unokáikkal, pocakos urak verték a ritmust lábaikkal és tisztes háziasszonyok rángatták táncba ódzkodó párjukat. Közel másfél ezren szórakoztak jól ezen az estén.

Egy életképes vállalkozás született a nyár végén, Velencén. Akár folytatni is lehetne.

Szerző: Máté G. Péter (www.v-to.info)